Vocea umană este modul firesc, cotidian de comunicare între oameni și totodată un magnific “instrument muzical”, care prin inflexiunile și diversele culori timbrale, ne produce reacții emoționale și trăiri sufletești de mare intensitate.

Descrierea cursului:

Cursul de canto își propune ca obiective identificarea calităților vocale ale cursanților și încadrarea acestora în grupele vocale potrivite, pentru a putea imprima o pregătire adecvată și corectă fiecărui cursant după tipul de voce.

De asemenea, formarea unei tehnici corecte de respirație, a unei emisii sonore lejere și formarea vocii, prin dezvoltarea unui ambitus cât mai amplu și omogen, împreună cu timbrul natural al vocii, constituie preocuparea noastră în vederea pregătirii calitative a unui cântăreț.
La cursul nostru vei înțelege principiile de funcționare a vocii in cântat si vorbit, vei învață cum sa respiri corect si vei avea ocazia de a fi deopotrivă elev si profesor într-un mediu dinamic si distractiv.
Se vor aborda piese în funcție de tonalitatea vocii, temperamentul, talentul, potențialul și, nu în ultimul rând, preferințele cursantului.

Avantajele Cursului de CANTO

– îți vei redobândi respirația diafragmatica, in care plămânii se folosesc la capacitatea lor maxima, oxigenând mai bine organismul si creierul, metoda care ajuta la controlul fluxului de aer in organism si la stăpânirea emoțiilor;
– îți vei folosi vocea corect, fără oboseala sau răgușeala;
– vei face cunoștința cu tehnici de interpretare folosite de artiștii tai preferați;
– te vei folosi de instrumentele scolii pentru a-ti dezvolta urechea muzicala si simțul ritmic;
– vei fi îndrumat spre stilurile muzicale care ti se potrivesc cel mai bine;
– îți vei îmbunătăți postura si atitudinea in fata publicului;
– vei putea câștiga ușor lupta cu emoțiile;
– îți vei îmbogăți imaginea de ansamblu asupra muzicii si repertoriul muzical prin audiții si deprinderea ascultatului activ.

Cursanții școlii Mozarteum participă regulat la numeroase spectacole, concerte, recitaluri și alte evenimente culturale.
Cursurile de canto sunt individuale și durează 50 de minute. Ele se adresează atât copiilor cât și adulților.

Tarife

Profesori: Anastasia Ghiță sau Maria Savin

Sună
× Cum va putem ajuta?