În Europa, înainte de apariția chitarei a fost răspândită lăuta, care are o formă și un sunet asemănător cu chitara, chitara barocă cu 5 coarde și chitara romantică cu 6 coarde (1790-1880). Forma chitarei clasice a fost stabilită în 1888, de lutierul Antonio Tores, când a creat modelul “Jurado”.

Chitara clasică a fost precursoarea chitarei acustice și a chitarei electrice, deseori acestea fiind confundate. De fapt, chitara acustică și chitara electrică reprezintă o evoluție a instrumentului clasic, utilizate în stiluri muzicale precum: jazz, pop, rock, heavy-metal, muzică alternativă etc.. Familia chitarei este îmbogățită de chitara flamenco, care provine de la chitara clasică, dar se diferențiază prin construcție, material și sunet.

De ce să studiem CHITARA?

În ultimii patruzeci, cincizeci de ani, chitara a devenit un instrument nu numai popular, dar și respectat. Interesul în ceea ce o privește este într-o continuă creștere, acest lucru manifestându-se atât prin numeroasele creații pentru chitară ale compozitorilor moderni, cât și prin numărul tot mai mare de interpreți, amatori şi profesioniști.

Studiul unui instrument muzical favorizează dezvoltarea multor capacități esențiale în conturarea unei personalități: atenție distributivă, concentrare de durată, voință, organizarea procesului de studiu, inteligență emoțională, gândirea analitică, încrederea în sine.

Descrierea cursului :

În cadrul lecțiilor de chitară pentru începători se învăța noțiunile de bază ce țin de notele muzicale și ritm, acorduri folosite uzual și tehnică instrumentală de bază. În celelalte module se va dezvolta repertoriul pe grade de dificultate, studiind aspecte precum expresivitate, frazare, ușurință în interpretare și improvizație.

Cursul de chitară clasică își propune dobândirea cunoștințelor necesare pentru studiul acestui instrument, începând cu elementele de construcție, trecând la stăpânirea elementelor de bază a tehnicii, ajungând la abordarea conștientizată a interpretării muzicale în fața publicului. Cursul ajută la deschiderea orizonturilor cursantului și la aprofundarea din punct de vedere intelectual și emoțional a cunoștințelor muzicale.

Cursurile de chitară sunt individuale și durează 50 de minute. Ele se adresează tuturor nivelurilor de studiu, de la începător la avansat. Cursanții școlii Mozarteum participă regulat la numeroase spectacole, concerte, recitaluri și alte evenimente culturale.


Tarife

Profesor: George

Sună
× Cum va putem ajuta?