Cursurile se pot desfasura si online interactiv, folosind platforma Zoom. Pentru detalii despre modul de desfasurare, vizitati pagina Cursuri Online.

De-a lungul timpului, începând cu secolul al XII-lea, și până astăzi, acest instrument a suferit multiple modificări de ordin constructiv. Sec. al XII-lea constituie, prin apariția monocordului cu clape, momentul de început în evoluția constructivă a pianului. Mai târziu apare clavicordul, clavecinul, pianofortele (sec. al XVIII-lea) și pianul contemporan.
În timp, pianul a devenit cel mai popular instrument.

De ce să studiem Pianul?

Beneficiile fizice si mentale ale studierii unui instrument sunt recunoscute demult. Pianul in special este de neegalat pentru cei care caută sa se relaxeze, sa-si exprime creativitatea sau pur si simplu sa se bucure.

Studiul pianului crește abilitățile cognitive și intelectuale, favorizează dezvoltarea multor capacități esențiale în conturarea unei personalități: atenție distributivă, concentrare de durată, voință, organizarea procesului de studiu, inteligență emoțională, gândirea analitică, încrederea în sine.

Descrierea cursului:

În cadrul lecțiilor de pian pentru începători se învăța noțiunile de bază ce țin de notele muzicale și ritm, acorduri folosite uzual și tehnică instrumentală de bază. În celelalte module se va dezvolta repertoriul pe grade de dificultate, studiind aspecte precum expresivitate, frazare, ușurință în interpretare și improvizație.
În funcție de preferința cursantului se vor aborda mai multe stiluri, clasic, pop, jazz.
De asemenea în cadrul cursului de pian se urmărește folosirea corectă a elementelor tehnicii pianistice, dezvoltarea (începând cu etapa de inițiere) atenției distributive, a puterii de concentrare, conștientizarea și controlul reacțiilor emoționale în timpul prestațiilor scenice.

Cursul de pian are ca obiective și crearea unui cadru complex de studiu al muzicii, fapt ce poate permite mai târziu copilului, în funcție de constituția lui fizică și dorința acestuia, reorientarea către un alt instrument, care necesită din punct de vedere fizic un efort mai mare (chitară, percuție, etc).

Cursurile de pian sunt individuale și durează 50 de minute. Ele se adresează tuturor nivelelor de studiu, fiind structurate pe modul de începător, intermediar sau avansat. Cursanții școlii Mozarteum participă regulat la numeroase spectacole, concerte, recitaluri și alte evenimente culturale.

Tarife

Profesori: Maria, Bianca.

Sună
× Cum va putem ajuta?